1. Bezglutenowa kaszka z sorgiem – Opinie – Cena – Zamienniki – Ulotka – Skład

Bezglutenowa kaszka z sorgiem

BEZGLUTENOWA KASZKA Z SORGIEM – FANTASTYCZNYM SMAKOŁYKIEM DLA MOICH NIEJADKÓW

Dieta bezglutenowa obowiązuje w moim domu. Zaczęło się półtora toku temu, kiedy okazało się, że mój synek Jaś ma alergię na gluten. Początkowo bardzo się buntował, płakał i pytał czemu nie może jeść tego, co my. Żeby jemu było łatwiej na dietę bezglutenową przeszedł każdy z nas. Dziś to już dla nas żaden wyczyn, czujemy się naprawdę lepiej, a dzięki producentowi NOBLE HEALTH nasze posiłki stają się bardziej urozmaicone.

BEZGLUTENOWA KASZKA Z SORGIEM PYSZNA I NATURALNA

Bezglutenowa kaszka z sorgiemSkład tej kaszki jest równie zadowalający jak jej smak. Wszystkie jej składniki są całkowicie bezpieczne dla naszego mechanizmu, jej spożywanie nie powoduje więc żadnych skutków ubocznych. Pozbawiona jest wszelkich utleniaczy i konserwantów. Jej główne składniki to:
1· nasiona sorga- sorgo wspiera prawidłowe działanie układu pokarmowego, pomaga wydalać z organizmu toksyny. Posiada ogrom witamin, które osłaniają układ nerwowy, jak również chronią przed działaniem wolnych rodników. Witaminy, które są w nim zawarte to przede wszystkim: niacyna, witamina B6 oraz tiamina.
2· ziarna słonecznika- są pełnią witamin. Wiodące witaminy znajdujące się w ziarnach słonecznika to: witamina C, witamina B6, witamina A, witamina E, kwas foliowy, tiamina, ryboflawina i niacyna. Dzięki obecności tych witamin ziarna słonecznika mają bezpośredni wpływ na układ rozrodczy, wspieranie pracy układu pokarmowego, niwelowanie poziomu cholesterolu we krwi i ochronę mechanizmu przed miażdżycą.

Każdy z tych składników jest naturalny i całkowicie przyjazny dla organizmu. Dzięki dużej zawartości witamin i minerałów gotowa mieszanka do przyrządzenia bezglutenowej kaszki, jest naprawdę hitem. Jest pyszna, zdrowa, bezpieczna dla bezglutenowców, łatwa w przygotowaniu, w przystępnej cenie i ma niezwykle poręczne opakowanie. Skład produktu jest niezwykle ważnym elementem diety. Warto mieć świadomość tego, co się na co dzień spożywa.

GOTOWA MIESZANKA ZMIENI SIĘ W PYSZNĄ KASZKĘ W KILKA MINUT

Aby cieszyć się smakiem smacznej, bezglutenowej kaszki, wystarczy nieduża ilość wody, naczynie, chwila cierpliwości, mieszanka do wykonania kaszki i gotowe. Do wyboru masz aż sześć smaków gotowych kaszek bezglutenowych. My aktualnie jemy tę z sorgiem i doczekać się nie możemy kolejnych. Moje pociechy wykonują ją sobie własnoręcznie i zajmuje im to nie więcej niż pięć minut.

BEZGLUTENOWA KASZKA Z SORGIEM-OPINIE

Oto kolejny powód, dla którego zdecydowałam się na te właśnie kaszki. Opinie znalezione w internecie:
„Kaszki są pyszne. Zresztą, to tylko jedna z wielu zalet. Po pierwsze nie posiadają tego uczulającego mnie glutenu, po drugie są przepyszne, a po trzecie ich przygotowanie zajmuje mi ok. 3 minuty . Oszczędność czasu, pieniędzy i zdrowia ukryta w jednym opakowaniu. Polecam!”
Justyna 34 lata

„Jeśli ktoś zapytałby mnie, czy polecam te kaszki, to odpowiedziałabym, że jak najbardziej. Polecam i to bardzo. Zwłaszcza że z czasem u nas krucho, a ich wykonanie zajmuje go bardzo mało. Są również pyszne, co jest następnym ich atutem. Jeżeli poszukujesz przekąski, a nie tolerujesz glutenu, to te kaszki są właśnie dla Ciebie.”
Janina 40 lat

Cena, smak, łatwe i szybkie wykonanie, naturalny skład oraz brak glutenu. Wszystko to przekonało mnie do wyboru tej właśnie przekąski.

Dodaj komentarz